FATIH İLKOKULU TARİHÇESİ

 

 Fatih İlkokulu 13 Eylül 1999 tarihinde, Bağcılar ilçesi Fatih mahallesinde, bahçesi ile birlikte toplam 4975 m2 üzerine kurulan 48 derslikli okul binası ile tekli eğitim öğretime başlamıştır.

 

İlerleyen tarihte, bölgede yaşanan nüfus artışı ile birlikte ikili eğitime geçilmiştir. Okulumuzda 1 müdür odası, 5 müdür yardımcısı odası, 1 memur odası, 1 arşiv, 1 öğretmenler odası, 2 konferans salonu, 1 futbol sahası, 1 Taekwando salonu ,2 mescit, 2 spor salonu ve 1 müştemilat lojmanı bulunmaktadır.

Okulumuzda, Türk ve Suriyeli Aile Kardeşliği, Harezmî, Bir Harf Bin İstanbul, Bilim Şenliği, Bir Ses İki Hareket, Sebze Yetiştiriciliği , Fidan Dikme, Kapak Toplama, Atık Kâğıt ve Yağ, Yaz Okulu, Sanat Bizi Birleştirir, Temiz Çevre, Hijyen Okul, Temiz Okul, Temiz Sınıf, Beyaz Bayrak, Hayvanları Koruma, Yenilikçi Materyal Tasarım Yarışması projesi ,Eğitimde İyi Örnekler projesi ,Beslenme Dostu okul projesi, Veli Akademileri, Yaşayan Koridorlar, Öğretmeni İle Güzel İstanbul, Umudum Öğretmenim, İYEP ,Birlikte Yaşam gibi birçok proje yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Okulumuz eğitim etkinliklerinin yanında, sanatsal ve sportif birçok yarışmaya katılmaktadır. 2017-2018 yılları arasında Bağcılar İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasında ilçe üçüncülüğü elde etmiştir. Karate 34 Süper Lig Temiz Çevre etabında karate dalında İstanbul ikincisi olmuştur .2019-2021 yılları arasında  kurum olarak gerçekleştirmeye başladığımız  E-Twinning  ve ERASMUS projesi alanlarındaki başarılarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca, okulumuz çocukların sanat, spor, akademik gibi farklı alanlara olan ilgilerini artırmak ve gelişmelerini sağlamak için birçok kurs düzenlemektedir. Yetiştirme kursları, taekvando kursu, halk eğitim kursu, yetişkin okuma yazma kursu ,Kulüp çalışmları,İYEP ve Bir Harf Bin İstanbul Projeleri destekli öğrenci destekleme kursları,halk oyunları kursu, satranç kursu ve destekleme kursları bunlardan öne çıkanlardan bazılarıdır.

Düzenlenen kurslara ek olarak, okulumuzda Anne - Baba Tutumları, Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite, Teknoloji Bağımlılığı, Bağımlılıkla Mücadele, Özel Yetenekli Öğrenci, Saldırganlık ve Öfke, Aile İçi İletişim, Okula Uyum ve Özgüven, Verimli Ders Çalışma Yöntem ve Teknikleri, İletişim Becerileri ve Kendini İfade Etme Yeteneği, İhmâl ve İstismar, Sağlıklı Beslenme Eğitimi, Çevre Semineri, İşaret Dili Eğitimi, Hijyen Eğitimi, Mustafa Yurttaş Akademik Başarı Seminerleri, Ahşap, Çanta, Taş Boyama Çalışmaları, Sergi ve Kermes olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Kurumumuz İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü destekli  Ağustos 2020 yılında güçlendirme çalışması geçirmiştir. 

 

 

 

 




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi